COACHELLA 2010 MISTING OASIS

For 2010, it was The Do Lab’s desire to lean more towards architecture large-scale structures and really blend the environments from years past with a main stage feel. This year we set goals that pushed the boundaries in scale, size, height, color and shade options. This stage was designed as a departure from the usual square truss stages the festival goer will normally see. To achieve this we based our ideas off of an organic yet tectonic and artistic stage environment setting the intention to showcase multiple musicians as well as a fully orchestrated vaudeville Circus.

We used aluminum truss, tensile architectural fabrics, and a creative three-toned wooded shell to give the participants something unique and not yet seen. The specialized Misting Oasis was designed so that a sanctuary for arts and entertainment could be enjoyed in the middle of loud, hot, and boisterous festival environment. Blending visionary architecture and sculpture, a 360-degree event-scape was formed with the intention of immersing the festival participant in a multi-sensory experience.

The Team

  • HEATHER SHAW

    Art Director / Co-Designer

  • JOSH FLEMMING

    Chief Designer

  • THE DO LAB

    Fabrication / Production

  • MOR ENGINEERING

    Engineer

 

LOOKING TO CREATE

NEXT LEVEL

EXPERIENCE?